Eyl

Okulumuzda İlköğretim Haftası'nı coşkuyla kutladık. Emeği geçen öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Okulumuz  1.-2.-3.-4.  Sınıf  öğrencileri   Erdemli Trafik Eğitim Parkurundaki etkinliğe  katılarak ilgili eğitimleri aldılar. Öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri uygulama yaparak pekiştirdiler.

Haz

29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethinin 570.yılı münasebetiyle okulumuzda kutlama programı düzenlendi.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Arpacbahşiş  Atatürk  İlkokulu  3C SEVGİ  ELÇİLERİ   Erdemli  Tema  başkanımız  sayın Murat  Başer  ve  egitmenlerinden  AĞAÇ  Kardeşliği  proje kapsamında   doğada Biyocesitlilik konusunda  eğitim  alarak bilgi  dagarciklarini  geliştirdiler. Çevreye  duyarlılıkları  geliştirdiler. Eğitim  sonunda  sertifikalarını  md.yardimcimiz  Rıza BAKÇA ve Tema  başkanımızdan  alarak  DOĞA  dedektifi  olmanin  mutluluğunu  yaşadılar. SAĞLIKLI  ÇEVRE, SAĞLIKLI  GELECEK...

May

Okulumuz bahçesinde  düzenlenen bilim şenliğinde öğrencilerimiz hem meraklarını hem de yaratıcılıklarını sergiledi. Düzenlenen bilim şenliğinde öğrencilerimizde doğal olarak bulunan bilimsel merak duygusunun üst seviyelere çıkarılması, eğitim programı içinde teorik olarak öğretilen bazı konuların pratiğe dökülmesi, çeşitli konularda bilgi seviyelerinin artırılması, takım çalışması, sunum deneyimleri, el becerilerinin geliştirilmesi ve araştırma becerilerinin ilerletilmesi amaçlandı. Bu amaçlarla hazırlanan bilim şenliğimiz 04.05.2023 Perşembe günü okulumuz öğrencilerinin yanı sıra Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf  AÇIKYÖRÜK  ve   farklı okullardan gelen idareci, öğretmenlerin de katılımıyla gerçekleştirildi. Emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

May

Arpacbahşiş Atatürk  İlkokulu  3C SEVGİ  ELÇİLERİ  Öğretmenleri  Hanife  CİVELEK  rehberliğinde  velileriyle   milli  ve Manevi  değerlerimizi  özümseme  ,milli  degerlerimize  sahip çıkmak  amacıyla   Çanakkale  Şehitlik  Abidesini, Seyit  Onbaşı  ve diğer  şehitlerimizi  ziyaret  ederek    çok  çalışma sözü   verdiler..Ulu önderimiz  Mustafa  Kemal  Atatürk'ü  ,Silah  arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, atalarımızı  saygı ve  minnetle  andılar ...TÜRK  ÇOCUGU  ECDADINI  TANIDIKÇA  DAHA  BÜYÜK  İŞLER  BAŞARMAKTA  KENDINDE  KUVVET  BULACAKTIR

Nis

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübümüzün toplum hizmeti çalışması  çerçevesinde  öğretmenler Ebru KIZILASLAN ve Gülşah OLCAY  koordinesinde  okulumuz velileri  tarafından yapılan  Ramazan ayı gıda kolisi yardımı  ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Nis

Okulumuz Yeşilay Kulübü Toplum Hizmeti kapsamında ilkokul öğrencilerimize yönelik  "Teknolojinin Doğru Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı" konulu seminer düzenledi. Kulübümüz tarafından okulumuza davet edilen İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Çocuk Gelişimi Uzmanı Tuba Arıkan öğrencilerimize sunum yaptı,  mini test uyguladı. Konu ile ilgili öğrencilerimizin soruları cevaplandırıldı.

Nis

Arpacbahşiş  Atatürk  İlkokulu  3C  sınıfı  SEVGİ  ELÇİLERİ  Öğretmenleri  Hanife  CİVELEK  rehberliğinde  Erdemli  DOĞA  ve  FEN  okulunda  Orman Haftası  kutlama  etkinliği  yaptılar. Erdemli  ilçe  milli  eğitim  Müdürümüz  Yusuf   AÇIKYÖRÜK  ile doğanın  neşesi  kuşlara  yaptıkları  yemlikleri  astılar.Etkinliğe  katılan Erdemli  Tema  bşk. Murat Başer  ve  Erdemli  Halkegitim  md Cengiz  AÇIKYÖRÜK   Öğrencilerle   orman şarkısı  söyleyip  şiirler dinlediler. Hep birlikte sütlü  ayran çorbası   yiyerek  sohbet  ettiler.Eglenceli  öğrenmek  ne  güzel! ORMAN  YURDUN  SÜSÜDÜR

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi. Okulumuzun düzenlediği törende başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için çarpışmaktan ve ölmekten çekinmeyen bütün askerlerimizi; şarkılarla, türkülerle, tiyatro gösterileriyle andık. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin  kutlanması; milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un aramızdan ayrılışının  anılması, okulumuz bahçesinde yapılan konuşmalarla gerçekleştirildi.

Programı hazırlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize   emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz birinci sınıf öğrencileri sağlıklı öğünler konusu kapsamında kahvaltı etkinliği yaptılar. Evlerinden getirmiş oldukları sağlıklı besinleri yediler.Böylece sağlıklı besinler  konusunu daha iyi kavradılar