T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / ERDEMLİ - Arpaçbahşiş Atatürk İlkokulu

OKULUMUZDA ORMAN HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Ormanlar; bir çok yabani hayvanların ve kuşların barındığı, çeşit çeşit bitkilerin bulunduğu sık ağaçlar ile  kaplı bitki topluluklarıdır. Ormanda çeşitli isimlerde ağaçlar bulunur. Bunlardan bazıları şunlardır: Meşe, servi, kızılağaç, çam, sedir, köknar, ladin, ardıç, çınar, ıhlamur, kavak, kestane, kayın, gürgen, akçaağaç, söğüt. Ağaçlar ya kendiliğinden yetişir, ya da insanların ormana dikmiş olduğu fidanlardan oluşur.

Ormanlar, toprağın nemli kalmasını sağlar. Toprak kaymasını önler. Ormanlar yörenin iklimini etkiler, yağmur yağmasını sağlar. Ormanlar, bir ülkenin en büyük ve en önemli  zenginlik kaynaklarından bir tanesidir. Kullanmış olduğumuz sıra, ahşap mobilya, dolap, kalem, okuduğumuz kitap, yazı yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha yüzlerce şey için ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız.

Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ormanlara zarar vermeyelim. Ağaçları zararlı hayvanlardan koruyalım. Ormanda yangına sebep olabilecek faaliyetlerden uzak duralım. Piknik için ateş yaktık ise ateşi mutlaka söndürelim. Yeni fidanlar dikerek ve diktiğimiz fidanların bakımını yaparak yeni ormanların oluşmasını sağlayalım.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.04.2023 - Güncelleme: 13.04.2023 14:49 - Görüntülenme: 61
  Beğen | 0  kişi beğendi